2015-06-14 1481 浏览
想试试新开嘅新麻蒲韩烧,点知夜晚已经full booking,唯有选择晏就去食lunch啦。新麻蒲嘅格局好有韩国风味,令食客好似置身韩国咁。 两个人叫咗个芝味烤肉套餐,包前菜、和牛寿司、牛肉、鸡翼、拼盘、饮品同埋甜品,当然唔少得靠炉旁边热力融化嘅芝士边啦!可能期望越大,失望越大。个人认为半生熟嘅牛肉寿司有D过韧,烤肉亦都太咸,掩盖咗肉嘅味道。芝士边加咗蘑菇食落好似食紧pizza上面个种芝士,有D奇怪,同烤肉格格不入。而且,芝士好快就会烧㶶,一开始就要食哂佢,又冇得refill,的确令人有D失望。虽然食物唔算非常出色,但呢间餐厅都有佢抵赞嘅地方。首先侍应非常友善,耐唔耐会行过来帮我地烧肉,又帮我地剪走烧㶶嘅部分。另外,叫套餐一次过可以试到好多种类嘅食物,唔系净系得肉。我地最后叫嘅甜品系黄豆粉刨冰,味道唔错好足料,而且非常大碗,但食完都唔会太济。2人套餐份量都几多,如过唔想食到好似我地咁太饱可以3个人分。呢个价钱食咁嘅质素嘅韩烧好似唔系好抵,不过呢个咁地道嘅韩烧有兴趣嘅朋友都可以试一试,但系我地就应该冇下次。

$284.9 (午餐)