2021-02-28
铜锣湾vPoint 26/F~豫园~味道都唔错,服务就一般,应该唔会再嚟过帮衬🤪食物❤️❤️❤️红烧大排翅❤️汤唔够热,金华火腿味唔够浓,以前去新同乐同天官翅果啲好食好多🙄🙄🙄一碟过❤️❤️❤️脆皮素鹅滇江肴肉绍兴醉鸡香干马兰头四起烤麸富贵双方❤️❤️❤️同出面果啲一样,间间差唔多,味道正常鲜松茸火腿猪腱鸡脚炖螺头汤❤️❤️❤️❤️几好味,我喜欢清炒虾仁❤️❤️啲虾好细粒,同埋好油,麻麻地惹味猪全骨❤️❤️❤️还可以,够淋,味道ok浓汤津白❤️❤️❤️无乜特别,正正常常酱油鸡蛋炒饭❤️❤️❤️其实呢个几好味好多蛋丝,不过已经饱,食唔晒豆沙锅饼❤️❤️够薄不过无乜馅,有啲干份量❤️❤️❤️❤️套餐嚟,除咗个翅,几饱环境❤️❤️❤️❤️个位都舒服,转咗位之后😌服务❤️(因为有小插曲)成间铺得20张枱左右,系电视机后面张枱唔想开比人话惊睇唔到咁多想将果9枱客迫晒系附近,中间啲枱未有人,叫我坐中间,我想坐边边,佢就明明有窗口位都叫咗我另一边,我见到前面有另一张窗口位,佢答我有人book咗。(其实我都5日前订咗枱点解要我坐walk-in 位?可能全部人都有订挂,算)问题嚟喇,3分钟后有个入嚟行入去入面仲有张窗口位,佢哋问可唔可以坐呢度,另外个侍应答佢「都得嘅」,佢哋
食物❤️❤️❤️
绍兴醉鸡
香干马兰头
四起烤麸
富贵双方❤️❤️❤️
同出面果啲一样,间间差唔多,味道正常
鲜松茸火腿猪腱鸡脚炖螺头汤❤️❤️❤️❤️
几好味,我喜欢
清炒虾仁❤️❤️
啲虾好细粒,同埋好油,麻麻地
惹味猪全骨❤️❤️❤️
还可以,够淋,味道ok
浓汤津白❤️❤️❤️
无乜特别,正正常常
酱油鸡蛋炒饭❤️❤️❤️
其实呢个几好味好多蛋丝,不过已经饱,食唔晒
豆沙锅饼❤️❤️
够薄不过无乜馅,有啲干
份量❤️❤️❤️❤️
套餐嚟,除咗个翅,几饱
环境❤️❤️❤️❤️
个位都舒服,转咗位之后😌
服务❤️(因为有小插曲)
问题嚟喇,3分钟后有个入嚟行入去入面仲有张窗口位,佢哋问可唔可以坐呢度,另外个侍应答佢「都得嘅」,佢哋就坐咗去果边。
我听到就谂「即系我连walk-in 都不如,咁我点解要book枱」我问番都得嘅,都得嘅话要问番前枱(由头到尾得两个侍应,前咩枱呀🤣)带我入嚟果个见我望住佢,就行埋嚟问有咩帮到我,讲完佢就比我坐番窗口位。
价格
餐前小食$25
商务套餐$398两位起 $796
红烧大排翅(位)$528
茶芥(位)$18x2 $36
总数$1524
总结:一开始有不被尊重嘅感觉,之后成晚7点后入嚟得两枱,第二枱好似系熟客,几张枱啲人都识得,侍应叫佢乜太。
埋单后觉得系帮衬嘅人大部份都40几至60几,可能我打扮得唔太成熟被岐视挂。但除咗呢个插曲其他方面都ok嘅,商务套餐唔洗谂又每样都有啲,系呢个价钱可以系其他连锁式餐厅买到一样嘅味道更好嘅服务同平啲,景观算开扬但对住个维港无嘢遮价钱差唔多又好食过佢嘅都好多,所以唔会再嚟,留番熟客帮衬。
#hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfood #hkfoodie_life_港岛线 #hkfoodieyiki #hkfoodieblogger #豫园 #vpoint