2024-01-05 376 浏览
走入呢间有格调嘅店,香浓嘅咖啡气息扑鼻而来。今次唔系黎攞外卖,决定坐低慢慢尝。首先,个Tiramisu惊艳到我喇,幼滑得黎唔甜腻,每一啖都有咖啡同酒味交织嘅层次感,真系食到停唔到口。喂,仲有埋个泰醉,讲真,芒果汁同菠萝汁混合椰汁嘅清新味道,真系有种喺泰国海边微风拂面嘅Feel啊。试下新口味,想椰椰热饮一杯上桌,呢个组合正!厚浓椰奶同黑糖味撞埋一齐,温暖包围晒整个味蕾。饮落,又香又滑,几满足!至于平日招牌咖啡,今次我转口味饮埋Peanut Butter Latte,啖啖浓郁花生香味,就算唔加糖都平衡得好好,一啲都唔会觉得闷。食物方面,全日早餐嚟咗个大合奏!大啡菇香煎得啱啱好,沙律菜嘅醋汁清新得嚟唔过分酸,俾份餐添咗层次。至于芝士鸡肉肠,呃...下次我会skip嘅,但系咖啡店嘅咖啡同蛋糕,总之系食到心情都好咗!啱啱嘅咖啡香、滋味十足嘅食物,加上轻松悠闲嘅气氛,令人一坐就唔想走。我喺度度过一个满足嘅午餐时光,差唔多要同呢间满分小店拜拜喇,放心,我一定会再黎! 🍽️☕👌