餐厅: Dim Sum Library
资讯:

2021-09-28 537 浏览
☆ 𝘿𝙞𝙢 𝙎𝙪𝙢 𝙇𝙞𝙗𝙧𝙖𝙧𝙮金钟金钟道88号太古广场1楼124号舖每个月都会去PP搅搅块面,所以都会医左肚先去,个日想食下点心就拣左呢间试下,欢迎大家话比我听PP附近有d咩好野食(´▽`)✦ 海胆蟹肉春卷够脆,食到蟹肉都有蟹肉味,不过无乜海胆味。✦ 黑椒和牛酥咁多样野最好食系佢,又酥又脆,个馅又好食,好似食紧黑椒牛柳粒咁,好好味!✦ 黑松露虾饺虾肉爽口弹牙,黑松露好香,不过如果可以大粒d就更加正。✦ 香葱黑毛猪肠粉肠粉皮又薄又滑,不过食唔出佢讲嘅黑毛猪同叉烧有咩分别XD 好食嘅,不过无乜特别。✦ 姜葱龙虾包闻落好似蒸鱼个d味,而且有腥味,不过食落就无,本身个包嘅质感几好,好软熟,龙虾肉都好弹牙,不过闻落阵味就真系不了。✦ 鲜莓果气泡梳打简单讲就系梳打底加橙汁杂莓汁,呢d简单得黎又好饮。
☆ 𝘿𝙞𝙢 𝙎𝙪𝙢 𝙇𝙞𝙗𝙧𝙖𝙧𝙮
金钟金钟道88号太古广场1楼124号舖

✦ 海胆蟹肉春卷
够脆,食到蟹肉都有蟹肉味,不过无乜海胆味。

✦ 黑椒和牛酥

✦ 黑松露虾饺
虾肉爽口弹牙,黑松露好香,不过如果可以大粒d就更加正。

✦ 香葱黑毛猪肠粉

✦ 姜葱龙虾包

✦ 鲜莓果气泡梳打
简单讲就系梳打底加橙汁杂莓汁,呢d简单得黎又好饮。