2024-01-30 630 浏览
揾食长沙湾,捕捉到一间泰国餐厅,外面黑白相间,有个型格。入到去环境宽敞,一坐低即刻有虾片送上🍤,嘴巴一开始已经打前哨,有开胃嘅感觉。嚟呢度,当然要点椰香青咖喱鸡!食落去椰香味浓郁劲正,鸡肉滑溜,配合特色泰式茄子,舌尖上嘅味蕾乐坛即起。 再嚟,泰式炒通菜唔缺席,啖啖清甜翠绿,夹埋个炒香口嘅蒜蓉,简直惹味到晕啦!😋串烧小食必须加埋,猪牛各一,肉质嫩滑,炭烤嘅香气扑鼻而来,边食边有骚过戏院嘅感觉,加酱爽口过云霄。至于饮品,泰式奶茶同珍多冰,一杯比一杯正,合埋个菜单一流,饮完个喉咙有种说不出嘅畅快。总之,食完之后肚子满足到暖笠笠,舌头都系开心得滴吓汗💦。下次再嚟,椰青海鲜焗饭等紧我,呢间餐厅,绝对值得再探!👍