2019-12-03
今日过嚟呢边见完个vendor已经接近六点钟收工时间,所以直接就放工无返公司喇~喺附近兜下兜下期间,见到呢间几靓几有feel嘅西餐厅,就叫宝宝今晚入嚟呢度同我食晚饭😝路线好方便❗️佢放工搭「东铁线」再转「马铁线」就嚟到最近餐厅嘅石门站喇🤓 方便到出咗石门站,行一分钟就到啦🙈 抢尽地理环境优势😆餐厅坐位好阔落👍🏻 仲全场都系梳化黎添😍所以坐边度都一样咁舒服☺️餐厅全晚都播住轻快音乐🎶整体环境令人心情舒畅愉快😙今晚我哋冇嗌到set dinner, 叫咗单点,因为见到main menu嘅菜式太吸引🤤🙈招牌蚝汤饮落非常重而浓香嘅蚝味🤩 饮到d 粉粉地嘅感觉,应该系沟咗d南瓜蓉入去,未饮过蚝汤的我表示惊喜😆 好特别👍🏻 值得一试❗️烟三文鱼配蕃茄莎莎蕃茄莎莎入口清新怡人❣️带洋葱味但唔算浓烈,食落d 洋葱小粒好爽脆💕 大大片三文鱼夹住d 蕃茄莎莎一齐食,又fresh又开胃😋德国咸猪手猪手皮超香脆❗️入面嘅肉腌得好入味❣️生熟适中,咬落有质感有嚼劲👍🏻啖啖肉大满足🤩最神奇嘅系香脆猪手皮就算冻咗都唔会变硬晒,除咗温度之外,口感同热辣辣𠮶时食系差唔多🤓宝宝大赞❣️而我就非常钟意个薯蓉☺️ 香滑细致得嚟带淡淡嘅芝士味,
路线好方便❗️
佢放工搭「东铁线」再转「马铁线」就嚟到最近餐厅嘅石门站喇🤓
方便到出咗石门站,行一分钟就到啦🙈
抢尽地理环境优势😆
烟三文鱼配蕃茄莎莎
德国咸猪手
猪手皮超香脆❗️
入面嘅肉腌得好入味❣️
生熟适中,咬落有质感有嚼劲👍🏻
啖啖肉大满足🤩
宝宝大赞❣️
而我就非常钟意个薯蓉☺️
香滑细致得嚟带淡淡嘅芝士味,食完一d 都唔觉得滞💕
龙虾汁海鲜意大利饭
意大利饭好creamy❣️粒粒分明💕
几种海鲜都调味得非常出色😋
尤其系鱿鱼圈,淡淡嘅黑胡椒香带出鱿鱼🦑嘅鲜味,口感烟韧爽滑🤓
饱满弹牙嘅鲜虾🦐➕带子亦明显有另外煎过,非常有心机👍🏻
朱古力心太软
流心朱古力香浓🤤
浓得来唔苦,我几钟意呢个浓度嘅朱古力味☺️
口感外脆内软💕
另一边仲有云呢拿雪糕配牛油曲奇碎,软滑得来有口感❤️
一冻一热,一浓一淡,每样食两啖,两者互相中和❣️
一路食,一路有种幸福嘅感觉🥰
菠萝有机奇亚籽绿茶
味道酸酸地,饮落有菠萝丝,好真材实料👍🏻
餐前开胃❗️
餐后帮助消化❣️