2021-07-24 586 浏览
见宋王台站通车 专登去九龙城揾泰国菜食不过太多间泰国菜真系唔识拣最后喺朋友介绍吓试咗依间金泰烧烤我哋6:30之前去到 见到都要排队喇入面环境比较细只得五六张枱左右而且装修比较普通 都有担心过质素如何不过出面都已经有成四五个人等紧 可能质素都有保证 所以决定试一试大概等咗大半个钟终于有位我哋三个人叫咗细嘅冬阴公汤一份黄咖喱炒大蚬仲有马拉盏炒通菜饮品叫咗椰子冰沙同埋椰汁三色冰落单时职员问冬阴功要大份定细份大份三至四人份量 而细份大概两人份量我哋想留肚试多啲其他食品款式所以叫咗细份黎到发现三个人一人一碗 其实都仲有剩冬阴公嘅味道正正常常 小辣 一般酸 椰汁味正常 香料味较重朋友觉得几好饮 我就觉得唔够辣唔够酸啦不过汤既配菜好足料 饮落好满足黄咖喱炒大蚬 一开始佢哋上错咗炒蚬俾我哋啊之后再整过 唔知系咪就咁加返啲咖哩就出嚟依碟咖喱食落感觉有啲浠 好重水份同油份 同我想像较杰身嘅咖喱有啲出入味道唔辣 椰汁味同甜味重不过蚬嘅数量真系唔多依碟𩠌用嚟捞饭都唔错嘅马拉盏炒通菜 调味偏淡 不过菜既口感炒得刚刚好份量都好足最后饮品椰子冰沙同椰汁三色冰都一般咋冰沙嘅味道都系好淡 椰汁三色冰奶味好重 个人认为甜

见宋王台站通车 专登去九龙城揾泰国菜食

依碟𩠌用嚟捞饭都唔错嘅

马拉盏炒通菜 调味偏淡 不过菜既口感炒得刚刚好
份量都好足

最后饮品椰子冰沙同椰汁三色冰都一般咋
冰沙嘅味道都系好淡 椰汁三色冰奶味好重 个人认为甜度可以多少少

整体来讲呢间餐厅嘅食物调味好似争少少
但卖相份量同火候等等各方面都唔错嘅