2019-01-07
近期见到好多南丰纱厂的广告,趁放假都㴝行下。由于于未食lunch, 打算揾间可食正餐的餐厅,但选择唔算太多,好多餐厅都以轻食为主。所以拣咗呢间餐厅,叫做有意粉食。间餐系自己揾位,去cashier 落单,再有人送餐。叫咗黑松露意粉($98), 另外加咗$48套餐(有汤同块包)汤先来,室温,唔算太热。主菜份量少得可怜,食完仍然有饿的感觉。但意粉质地几好,软硬适中,味道系唔错,黑椒味好劲由于只系得张单,我食饭途中,只要有野出,都比侍应问我张单系咩number, 最少问咗五次,就算唔问,都行过㴝望下我张单(我放在系枱面)。我都明白,可能仲系试业中,但夹个数字码,已经会顺畅好多。最奇怪的一件事,就系我叫咗柠檬茶,佢放低咗杯柠檬同水色的野饮,我专登再确认,呢杯真系柠檬茶?侍应话系,我劲疑惑,但既然侍应确认,我也无话可说。我饮咗一啖之后,同一位侍应过来,问我系咪要柠檬茶,我话系,然后再放低杯真·柠檬茶,收番我饮咗一啖的柠水。我有同佢讲,我饮咗一啖,但唔知佢点处理杯野。另外,佢地无茶匙或者棒「笃」柠檬,最终俾咗支汤匙我
间餐系自己揾位,去cashier 落单,再有人送餐。
汤先来,室温,唔算太热。
主菜份量少得可怜,食完仍然有饿的感觉。
但意粉质地几好,软硬适中,味道系唔错,黑椒味好劲
我都明白,可能仲系试业中,但夹个数字码,已经会顺畅好多。
另外,佢地无茶匙或者棒「笃」柠檬,最终俾咗支汤匙我