2009-12-18 9 浏览
平时去开既明星都系在港岛区因为今天要姐妹~我就嚟咗沙田区食呢到既名别都特别一点~原本订三位咋, 但新郎哥怕唔够坐, 系12:00时又打电话同人讲要多一围wor点知去到,三位都够晒数 , 想cancel 但又唔得wor, 部长话落晒单, 一定要照开~crazy... 想赚 人钱就乱咁讲.. 什么叫一定要呢? 因为适逢大喜日子, 所以先不跟他们嘈丫~简直系离谱呀~ 讲番呢度食物先~新郎哥己经一早落咗以下既Order~ 乳猪拼盘, 有义烧,海蜇,鸡~ 都唔错好味~排骨炒面~ 脆面底~ 好好味~木瓜杞子汤~ 好好饮,因为有少许药材,味道唔错,我仲饮咗二碗添....阔佬炒饭~ 饭身做得不错,干干地几好味~蒸鱼~ 条鱼太老,做得一般咋~至于点心方面: 虾饺~ 虽说是顶点, 但做得一点也不好, 个皮不够薄之余,只虾食落去有点油腻, NO 好食丫义烧包~ 属于一般之作, 但因为够热所以感觉好味~流沙奶皇包~ 呢个做得唔错㖞~ 出面既流沙包大多数系好稀既,但呢个就不同, 不会太稀,有少少凝固咁, 食落去又几好味㖞~奶皇马拉卷~
平时去开既明星都系在港岛区
因为今天要姐妹~我就嚟咗沙田区食
呢到既名别都特别一点~
简直系离谱呀~ 讲番呢度食物先~

新郎哥己经一早落咗以下既Order~

乳猪拼盘, 有义烧,海蜇,鸡~ 都唔错好味~

排骨炒面~ 脆面底~ 好好味~

阔佬炒饭~ 饭身做得不错,干干地几好味~

蒸鱼~ 条鱼太老,做得一般咋~

至于点心方面:
NO 好食丫

义烧包~ 属于一般之作, 但因为够热所以感觉好味~
不会太稀,有少少凝固咁, 食落去又几好味㖞~
奶皇马拉卷~ 无咩奶皇料, 只系外表系马拉糕咁, 都ok既
烧卖~ 都唔错~

仲有其它点心,但我并没有食过, 不便评论~

整体尚可, 但呢种收钱手法实在太过份~