呢间系继我试完「迪迪尼酒店」既翠乐庭餐厅之后,今次就黎同屋企人黎试下「探索家酒店」既云龙轩自助餐(以中式食物:如点心、港式小菜、粉面炒饭为主)果然无令我失望!首先,每位价系平过翠乐庭约$80(如以金卡会员计),而且以咁样既自助午餐价钱,款式选择算多,有沙律吧、寿司、冷盘(虾、青口(新鲜)、螺(不过食到有沙)、熟食有羊架、牛仔骨、炒蚬、片皮鸭、烧味、天妇罗、点心、老火汤(个罗汉果西洋菜汤超正!)、中式小炒(咕噜肉、米奇头炸鱼腐、葱花清蒸龙趸鱼片、辣汁墨鱼条、炒饭伊面等),同埋精致迪士尼卡通甜品+雪糕(是日款式有香草、开心果同朱古力),饮品有柠檬片、茶、啡、橙汁自由斟,仲要俾食客食到下午3点👍🏻,够晒皮啦整间餐厅气氛好好,入座无耐就有音乐开始,唤起食客既注意力,欢迎米奇米妮高飞出场,然后主动邀请小朋友出黎做条人龙一齐跟音乐绕场一周玩下。当然唔少得既环节就系同米奇老友记影下相啦

午餐
  • 炒蚬,罗汉果西洋菜汤