2020-07-08
呢日黎到香港仔同屋企人食妈妈节饭,所以都好丰富!芒果汁 $35呢个好芒果,不过可能因我地一枱人已叫左6杯,搞到佢冇芒果,最后连芒果糯米饭都叫唔到🤣泰式虾片$12呢样已经好耐无食,真系有少少唔系好停到口XD套餐 $1188什锦拼盘 (细)咩都有少少啦,我最钟意都系虾饼,佢个猪颈肉都爽口,唔错~金柚子虾球沙律微酸,好好味,但唔知点解呢... 我个人郁几钟意食沙田柚,但一变左身做柚皮啊,沙律就有少少抗拒XD 不过佢系好食架!冬阴功以套餐黎讲有咁多只虾,抵啦!味道比较港式,呢个辣到对我黎讲无咩,但对唔系好食辣既朋友仔黎讲会觉得辣泰皇宫咖哩炒膏蟹佢个汁一流,可惜系街到食蟹系有挑战既🙈所以最后加左个蒜蓉包($30)黎送埋佢泰式海南鸡呢个正常,但我俾个3条毛抢左fo, 我系咁望住个笑哈哈XD 佢另一个角度系嬲爆爆,好搞笑,但讲番个肉都滑既,好味~原个菠萝焗饭大家对佢个评价有高低,我呢就nono架啦,但的确如家人所讲,比1起出面好多,呢个算唔错架啦! 咁的确系既,但真系唔好食啰,明明细个成日都食到好好味既菠萝炒饭,但点解而家咁难揾架呢马拉盏炒通菜呢个一定系我至爱啦! 有得拣,去食泰国野一定会叫佢! 印
芒果汁 $35
泰式虾片$12
呢样已经好耐无食,真系有少少唔系好停到口XD
套餐 $1188
什锦拼盘 (细)
咩都有少少啦,我最钟意都系虾饼,佢个猪颈肉都爽口,唔错~
金柚子虾球沙律
冬阴功
泰皇宫咖哩炒膏蟹
泰式海南鸡
原个菠萝焗饭
马拉盏炒通菜
呢个一定系我至爱啦! 有得拣,去食泰国野一定会叫佢! 印象中佢比较硬身同埋可以再香多少少
泰式生虾刺身 $88
呢样野其实我以前唔食亦未食过,系跟左呢个男人后先食XD 又学识食呢样除左要新鲜个汁都好紧要~ 呢到既两样都有!
泰式明炉蒸乌头鱼 $178
我唔识lur骨,而且已经好鬼饱,但我都有帮衬尐无骨位,鱼身都几滑,酸菜同个汤都好好味!
椰汁糕 $40
我已经好鬼饱,加上唔好甜,俾唔到comment但见佢地食到好开心~