2022-09-19
屯门呢间隐世cafe 喺工业村嘅入面大厦地下,门口虽然唔显眼细细间,但个精心设计嘅木框大门🪟加水泥墙都会令你经过想望下入面🤩一入去就觉得好靓,好似去左日本啲cafe 咁🇯🇵全间店唔大,用晒木系和式设计🎏非常简洁清新令人好舒服好chill, 墙边仲有榻榻米位置坐🎎最加分同令到成间cafe 有日式话有盏吊落嚟嘅🎐日式禅灯😍 连佢哋个menu 都系采用成块木制嘅板去做,好有heart😳因为属于小清新cafe 系列,所以呢度主打都系一啲轻食同埋各式咖啡🥧酥皮菠菜酥 $45个酥皮做得好好,厚得嚟系酥脆同有咬口,好香嘅牛油味,入面有菠菜白汁仲有啲芝士湿润番成个批,好好食🌯凯撒沙律鸡卷 $72即叫即整热辣辣上台,鸡卷入面嘅鸡胸一啲都唔柴唔干,腌有黑椒调味,入面仲有生菜同芝士,芝士因为系即整所以有流心同拉丝🧀 味道好夹,仲有沙律菜side dish🥗 其实都够饱🧁chocolate chunks muffin $30呢个muffin 超朱古力🤤 会焗番热先比你,个外层脆脆地但一咬落中间好湿湿好多熔咗嘅朱古力同榛子酱🍫 劲正☕️Hojicha Latte $48超浓焙茶味加埋牛奶好smooth, 完全冇开
🥧酥皮菠菜酥 $45
🌯凯撒沙律鸡卷 $72
🧁chocolate chunks muffin $30
☕️Hojicha Latte $48
超浓焙茶味加埋牛奶好smooth, 完全冇开唔匀嘅粉粒👍🏻
☕️Iced Americano $38
咖啡几fruity, 好香同新鲜