2023-06-09
🎖🎖Mud Crab Roe & Meat, Garlic Rice🏅🏅蟹籽,蟹肉酿晒入蟹壳中,层次分明甘摆左喺米饭上,个外形已经好吸引! 轻轻松松就将蟹壳内嘅蟹籽,蟹肉倒入饭中, 我哋分得好开心。至于越光米,果然粒粒分明, 而且佢哋聪明地加入大蒜,不但去腥,而且仲增加食欲。 🎖Gillardeau, S.A. Abalone, Plankton Seafood Congee🎖个粥份量啱啱好,唔算太多,但估唔到系绿色嘅粥,原来系用海洋微生物炮制,而且配埋新鲜嘅生蚝仔,非常滋味。 🪝Hokkaido Uni,Grilled Scamorza Brioche, 36-month Comte海胆非常creamy, 如果可以配白饭就一流🤣🤣。𠮶酱汁,非常浓沃,又有层次感,不会太肥腻 配海胆色回味无穷! 🔜Condiments with bread service - HK traditional typhoon shelter chili crab oil, tomato salsa第一次食面包,配传统避风塘蟹油,非常创新,蟹味好重。 至于配蕃茄莎莎,就正正常常。