2023-12-01 133 浏览
放工同朋友食聚,再次约咗去间台式餐厅食晚餐我拣咗台湾香肠卤肉便当,朋友就拣咗盐酥鸡卤肉便当。呢间餐厅嘅台湾香肠,真系有正宗夜市嘅风味,我超级钟意佢嘅卤肉饭都唔错。卤肉好入味,每一啖都可以感受到浓郁嘅酱汁渗透入肉里面,配上米饭,真系好满足不过就系有啲可惜,卤肉嘅酱汁有啲少,如果再多啲酱汁,饭就更加香浓美味啦!至于我朋友嘅盐酥鸡卤肉饭,呢个系我平时经常拣嘅口味,所以我对呢个有啲要求。幸好呢间餐厅嘅盐酥鸡都ok。盐酥鸡外皮炸得酥脆,一咬落去,啲肉质嫩滑卤肉亦都好入味,同盐酥鸡一齐食,两款肉嘅风味融合得好啱口,令人回味无穷。不过,就系呢间餐厅嘅店铺较细,位子比较少。如果人多嘅时候,可能要等一阵先有位坐。
放工同朋友食聚,再次约咗去间台式餐厅食晚餐

2023-11-29
  • 盐酥鸡卤肉便当