2023-12-02 324 浏览
嚟到和民居食屋,真系有种温馨嘅感觉,见到啲平日所熟悉嘅日式小食,简直开心到喊出嚟。🥢今次我拣咗个石烧牛肉饭,石锅𠮶种嘭嘭声真系劲正!牛肉片滑溜,食落去香口得滞,啲米饭又香又腍,同埋啲辣椒碎令味道更加生动。饮品部分,我试咗杯青茶,清新得嚟又解渴,饮完心情大好。另外一个朋友点咗个拉面,啲汤底味深韵长,饮一啖汤,暖笠笠真系好满足。啲面条弹牙嘅,同啲叉烧肉又香又嫩,食得出系用心炮制嘅。最后,我地又加咗啲小食,一份日式炸鸡同海苔马铃薯丝。炸鸡外脆里嫩,咬落去啲鸡肉多汁得嚟又惹味;马铃薯丝香脆加上海苔嘅鲜味,简直系绝配!总括来讲,今次嘅体验就系质素稳定,食物美味,令人心情好到飞起。下次仲想带埋其他朋友嚟试吓佢哋嘅其他招牌菜式。😋👍👌