2023-05-26 171 浏览
衬放假去左太古城的Aeon,咁就系对面的康怡广场食lunch,见到呢间好和式木系装修风的餐厅,menu又几吸引,就入去帮衬下。叫左佢的自选菜式(set A),两个头盘+一个主菜 $98我拣左呢几个菜式烟熏三文鱼香橙茴香沙律鲜虾西瓜菲达沙律慢煮烩牛面颊忌廉粟米汤汤乌冬烟熏三文鱼香橙茴香沙律呢款沙律我觉得一般般,唔太岩我口味,因为烟三文鱼同橙一齐食,会食到又咸又甜,有少少怪鲜虾西瓜菲达沙律呢款好好食,虾好爽口,配搭西瓜好清爽,西瓜又够甜,呢款沙律好有夏日的感觉慢煮烩牛面颊牛面颊肉煮得好入味,仲要煮得好淋,淋到用匙羹轻轻一压就散开,咬开感觉好嫩滑,唔干唔柴,连个汁都好食。呢个我非常推介忌廉粟米汤同乌冬就不过不失Peko Peko Eatery (康怡广场) (太古)太古康山道1-2号康怡广场北座地下G7-G8号舖*上述文章只供参考及以当时价格为准。

叫左佢的自选菜式(set A),两个头盘+一个主菜 $98

烟熏三文鱼香橙茴香沙律

鲜虾西瓜菲达沙律

慢煮烩牛面颊

忌廉粟米汤同乌冬就不过不失

Peko Peko Eatery (康怡广场) (太古)
太古康山道1-2号康怡广场北座地下G7-G8号舖

*上述文章只供参考及以当时价格为准。