2020-05-08 102 浏览
大坑出名多好野食,今日要试呢间高级日本料理,睇到门口既装修已经哗左一声,简约时尚美呀!餐厅有两层,座位好宽敞,干净舒适!menu 嘅嘢食都好吸引,眼花撩乱我拣咗好耐先至拣到!😍😍🤤🤤海胆生牛肉(market price)卖相精美,店员叫我地先将生磨washabi 放系海胆上,之后生牛肉就点鼓油。生磨washabi 好正,同海胆几夹,唔会抢过海胆既鲜味。海胆鲜甜☺️☺️☺️生牛肉鲜嫩,口感好好!泡菜拼盘开胃之选,有泡菜辣辣地,仲有青瓜,仲有腌萝卜,酸酸甜甜,好入味,好脆口。😆😆特选和牛5部位🥳🤤牛小排▶️和牛臂肉▶️西冷薄切▶️和牛柳肉中部▶️西冷牛切🐄🐮食和牛既次序系肥瘦肥瘦肥咁食。其实每一个部位都好好食,但系等我介绍一啲我特别深刻嘅和牛俾大家知😆🤤牛小排有少少肥腻,但好嫩🥳🥳唔点酱汁咁食,正爆!和牛柳肉中部,呢个部位成只牛大概得600g,超稀有的部位😍😍冇肌肉,完全系瘦肉,唔驶咀嚼,似肥肉既口感,入口即溶。超嫩呀🤤🤤最开心系有人帮我地烧埋,仲要烧到恰到好处,如果自己烧嘅话,就惊烧得太过老啦🤣和牛尾汤面🍜首先饮咗一啖汤先,啲汤吸晒和牛嘅精华,舔舔脷👅啲面都系有好重嘅和牛香味,面质弹牙,好快就俾我哋K

海胆生牛肉(market price)

泡菜拼盘

特选和牛5部位🥳🤤

牛小排有少少肥腻,但好嫩🥳🥳唔点酱汁咁食,正爆!

和牛尾汤面🍜
首先饮咗一啖汤先,啲汤吸晒和牛嘅精华,舔舔脷👅啲面都系有好重嘅和牛香味,面质弹牙,好快就俾我哋K.O.左😂😂

对于今日呢一餐我相当满意,首先餐厅环境好,侍应服务质素都好,最后当然最重要嘅系嘢食嘅质素好👍👍