2023-09-09 31 浏览
朋友之前食过话好好食,所以就带咗我黎,见到黑板写满咗厨师推介,就叫啲黎试下❣️*刺身沙律沙律入面有牛油果、三文鱼、剑鱼腩、脆脆同埋蕃茄,用胡麻酱拌,刺身有好多而且好新鲜!牛油果同脆脆令到口感多层次咗好多~😻*蜜柑雕刺身第一次听蜜柑雕,原来条鱼系食蜜柑大,所以有蜜柑香气,刺身新鲜,鱼肉肉质软嫩微弹,酱汁更加激发鱼肉嘅鲜香,切得厚薄适中🤤*松叶蟹海胆青瓜卷呢个卷物用蛋,三文鱼,蟹柳,牛油果代替咗饭,而上面有蟹籽、三文鱼籽同海胆,海胆好鲜甜,蛋微甜,三文鱼软嫩,各种食材系口腔融合,好match😋*串烧串烧有鱼棒、鸡心、同鸡翼,都系用烧汁烧的~呢款鸡翼特别大只同好多肉汁,外皮好脆,激发咗鸡油嘅香气👍🏻鱼板外层焦脆,好弹牙,切咗网格状,更加吸烧汁😍鸡心口感有弹性,有少少似鸡肾🤣*九鬼海龙卷上面系原条鳗鱼,入面包住三文鱼同埋菜,食落有姜葱味,而且爽脆嘅菜包住滑嫩嘅三文鱼真系好多层次🫶🏻🫶🏻同埋平时放工都好适合黎呢到,因为有$298嘅free flow,可以两小时任饮厨师推介嘅酒,可以chill下🙈

*刺身沙律

*蜜柑雕刺身