放工去左揾个地方同妈妈chill下~~~有系中环番工嘅朋友推介呢间新开嘅日式嘅fusion bar! .装修大致上同平时嘅bar一样 不过呢度地方好阔落 包左大厦嘅一整层 听店员介绍出面仲有户外嘅露台 感觉真系好舒服好悠闲~岩哂放工黎Happy Hour!.呢度野食系走日本fusion菜感觉 好多款佐酒小食!我同妈妈当然即刻叫杯野饮先啦~ 店员介绍左人气嘅Breakfast at Kiffany’s ($128) 呢款系用prosecco做底酒 加上一啲水果嘅果香 非常易入口💕而另外叫左一款系Momotoro ($148) 呢款相对酒味较浓 中间亦渗出微微桃味 唔错~~~.把酒期间我地又试左几款日式小食Maguro Avocado Tartare ($98)呢个系用上吞拿鱼蓉同我最爱嘅牛油果整成他他 入口清新 用埋上面嘅紫薯脆片一齐食好过瘾~.Tenkei Gunkan ($98)系呢度嘅招牌!有海胆、带子、吞拿鱼小军舰一口一粒 外型太讨喜☺️ 必须赞系呢度嘅鱼生非常新鲜 完全无雪味 食到鱼生本来嘅鱼香同味道👍🏻.Scallop Crudo ($128)满满刺身带子肉 爽甜新鲜!中间夹左

呢度野食系走日本fusion菜感觉 好多款佐酒小食!
Cocktail

把酒期间我地又试左几款日式小食
Maguro Avocado Tartare ($98)
Maguro  Avocado  Tartare

Tenkei Gunkan ($98)
系呢度嘅招牌!有海胆、带子、吞拿鱼小军舰
Tenkei Gunkan

Scallop Crudo ($128)
满满刺身带子肉 爽甜新鲜!中间夹左牛油果蓉 非常开胃啊~岩哂我同妈妈呢两个带子控~
Scallop  Crudo

Uni Ikura Don ($158)
海胆份量毫不吝啬 再加埋超级多嘅脆卜卜三文鱼籽~底下用嘅系正宗日本菜嘅醋饭 甚是惊喜!同妈妈分享一碗都觉得好满足~~~❤️
Uni  Ikura  Don

Mochi ($88)
最后叫左整晚最满意嘅烧麻糬 麻糬非常烟韧 烧香左外层再淋上蜜糖酱同加上黄豆粉 真系好好味~
连平时唔系好钟意食甜品嘅妈妈都食到津津入味!
建议仲可以加上云呢拿雪糕一齐食 有冰火嘅双重感觉👅👀
Mochi

地方咁大好适合包场开party 而且外国店员服务非常好 会好热心介绍menu推介嘅野食!
Cocktail
Maguro  Avocado  Tartare