2024-11-25
◼️黑砖豆腐◼️平时第一次食黑色脆皮,感觉好新鲜特别🫣咬落去个皮脆脆的 再配上面头嘅炸🧄 更香口,而入面嘅豆腐超嫩滑,又唔会炸到散晒🥚烟熏溏心蛋🥚入口软绵绵的溏心蛋,再加上烟熏味,醇香美味。🐷🍍新鲜菠萝咕噜肉🍍🐷用上新鲜菠萝,大大粒,食落酸酸甜甜。咕噜肉外脆内软,皮薄唔厚粉,淋上咕噜汁之后仲系脆卜卜。 最惊喜系!每粒咕噜肉都系半肥瘦,咬落去一啲都唔柴🐟黑蒜蒸龙趸件🐟蒸嘅时间岩岩好,龙趸滑滑的,唔会鞋口。底下嘅粉丝加上豉油 捞饭一流🤤🌼桃胶炖菊花豆腐🌼曾经我以为要系高级中菜馆先食到,可以将旧豆腐切到发丝咁幼,变成一朵菊花,好考师父刀功,整碗糖唔系死甜,清淡为主👍🏻👍🏻👍🏻连老人家都好岩食。🍮法式焦糖炖蛋🍮中菜餐厅都有埋焦糖炖蛋 好surprise 😂🤭焦糖烧得脆脆,配埋唔会太甜嘅炖蛋,味道刚刚好🫢
平时第一次食黑色脆皮,感觉好新鲜特别🫣
🥚烟熏溏心蛋🥚
入口软绵绵的溏心蛋,再加上烟熏味,醇香美味。
🐷🍍新鲜菠萝咕噜肉🍍🐷
🐟黑蒜蒸龙趸件🐟