2025-02-13
lunch 去到花园街见到呢间咖哩好似好吸引,入到去闻到好香咖哩味,环境就同普通面档差唔多。 menu 都好多吸引嘅选项,最终因为想食面筋同鱼蛋,就叫咗个咖哩五宝面,两个朋友就食咖哩鸡中翼薯仔饭。 面类有得拣橡筋粗同幼,店员姐姐话系比一般粗幼面硬,平时食幼面我都会胃痛,所以今次就拣河粉。 河粉较粗,唔系幼身同滑身𠮶只。个汤底有咖哩味,比我想像中稀少少,但味道系足够,辣度都适中。最惊喜系个牛心定,原来系连住牛心嘅血管,爽爽地几特别。猪皮好入味,鸡翼都不错。反而本身最期待嘅鱼蛋同面筋就普通。 两个朋友一致都话佢哋个饭好辣,薯仔唔够入味同唔够淋,即使佢个汁同𩠌已经分开上,佢哋都话好辣,食到鼻水都流埋。姐姐都有温馨提示过佢哋个咖哩汁非同小可,唔食得辣可能要留意下。 最后提提大家冻饮要加9蚊,不过食得咖哩又好难唔加🤣
咖哩五宝面
最后提提大家冻饮要加9蚊,不过食得咖哩又好难唔加🤣