2023-07-02
平日lunch hour黎到,真系超多人排,等左差唔多半个钟先入到~ 餐厅上菜速度够晒快,店员意外地友善 (见我地拎住好多野,主动比多张凳我地摆野)。重点系食物质素相当唔错,够晒大份,难怪价钱比坊间嘅贵少少都咁多人排队!堂食设最低消费,所以都好难两个人share一碟。细食嘅大家建议带定外卖盒,或者外卖 (好似份量减半 价钱同时平差唔多一半)▪️咖喱猪扒饭 $94全场十个有八个都系嗌呢个招牌猪扒饭!猪扒好大块,表面炸到金黄色好靓仔!炸皮够晒薄,香脆唔刮口,唔会好油腻。肉质软腍唔干,近骨位仲有啲肥膏。另上嘅咖喱汁几岀色㖞!虽然𢳂落偏水,但入口香浓唔稀,微辣惹味,唔会太咸,捞饭一流!啲汁多到包保够捞饭▪️干炒牛河 $86干炒牛河几有镬气!河粉唔会黐埋一饼,每一条都均匀上色有光泽,滑身烟韧。牛肉大大块,软腍唔韧有咬口,有肉味,份量仲几多添。配料嘅芽菜都炒得几爽口!唯独上枱个下无热气腾腾岀烟咁,似摆左一阵
▪️咖喱猪扒饭 $94
全场十个有八个都系嗌呢个招牌猪扒饭!
▪️干炒牛河 $86