本身自己好钟意食咖哩同鸡扒, 可自称系爱好者, 今日去左铜锣湾见到有间新店, 自称"鸡扒专门店" 真系要试一下佢咩料先. 12:00 pm 刚好未放LUNCH , 有位唔使排队可直入.  呢间店装修简单,. 厨房水吧 一目了然, 非常清洁干净赞. 全部都系双人枱, 没有多余空间. 感觉就系为左午餐而设. 有种快靓正嘅感觉. 佢地个餐牌都好简单 , 每个时段都系5-6个餐.  我地叫左两个餐 , 真系好快, APPS 落单后5分钟已经上菜. 朋友 叫左马拉咖哩牛肋条饭 配台式珍珠鲜奶茶 咖哩好香, 份量好多, 落单时可选多饭, 当然要试啖啦,  牛肋软淋牛味重. 真心个咖哩汁好正唔会死咸或斋咖哩粉味.  个味好平衡.  必食.白饭都食到两碗.  我就叫左 招牌葱油鸡扒捞丁 配冻咖啡鸡扒都几大件 个皮好脆个肉都好嫩火喉控制得好配埋个葱油好惹味 , 个丁面煮得刚刚好弹牙烟韧,好好食.  两啖我就食晒D 葱油. 刚好呢个时间仲早两枱客, 因为OPEN KITCHEN, 个厨出黎问我地食物如何, 咁我就当然机不可失啦。 顺便问下可唔可以额外俾D咖哩汁我捞丁。 因为个咖哩汁真心正。 好在无被拒。总
感觉就系为左午餐而设. 有种快靓正嘅感觉.
佢地个餐牌都好简单 , 每个时段都系5-6个餐.

朋友 叫左马拉咖哩牛肋条饭 配台式珍珠鲜奶茶

我就叫左 招牌葱油鸡扒捞丁 配冻咖啡
总结: 我一定会番食.  下次会叫咖哩鸡扒饭 OR  捞丁.   仲有佢地个茶底好香. 咖啡奶茶都好饮 !
2024-03-12