咁岩想买杯咖啡take away,见开左咁耐都冇帮衬过就试下佢,点知真系揾自己笨首先,咖啡系完全冇问题‼️正常。但态度就..一行入去,系个女咖啡师招呼我👇🏻入到黎冇打招呼 (一开始我又觉得冇问题嘅,我都系买杯咖啡啫,都系谂住快买快闪)我: hello唔该,我想嗌take away架,一杯热嘅latte (我见佢禁紧ipad落单,所以我就停一停)佢: (抬头望一望我,唔耐烦)我:唔该仲要一杯冻mocha,要skimmed milk唔该你佢:冇skimmed milk得oak milk我:都ok冇问题 唔该你 (其实我心中已经有少少难受,不过都算,继续有礼貌落单)佢拎埋卡机,禁禁禁,直接队埋黎,冇讲几多钱) *我手上一早已经拎定左张卡*我果下都有啲呆…全程冇打招呼冇唔该多谢…唔好话你做紧服务性行业,呢啲系基本礼貌。人多生意忙我明白,但系你间舖入面得一个客人坐系到,有几忙先可以俾呢个态度我?😅仲要冇讲几钱直接队埋卡机去客人心口,啫完,继续唔出声。(唔好讲咩咖啡饮得你几多钱,都系几廿蚊呢啲废话,茶餐厅连澳牛收银态度再差,都会讲句:35蚊!)好似我前世得罪你咁,一肚气。我大热天时,都废时系入面等,
首先,咖啡系完全冇问题‼️
正常。但态度就..
一行入去,系个女咖啡师招呼我👇🏻
佢: (抬头望一望我,唔耐烦)
佢:冇skimmed milk得oak milk

我大热天时,都废时系入面等,拉男朋友出咗系街企。过左一阵,有一group人系我地隔离行过行左入去,过左唔够一分钟出反黎:咩态度,去第二度好过。我唔知道女咖啡师系店主定员工,但我只可以讲咁嘅态度真系揾鬼帮衬你。😅
之后我男朋友入去拎咖啡,系个男咖啡师拎俾佢,态度好好多(应该话系正常人社交礼仪)
我见到有其他食评都有同样问题,我谂咖啡店应该正视下问题,如果唔系你杯咖啡几好饮,装修几靓都冇用
外卖自取