2024-10-08 243 浏览
听朋友讲,朗豪坊有一间咖啡店都唔错,叫做coffee Academics,今日晚餐去旺角,谂唔到食咩,就突然醒起佢推荐,所以就试吓😝😝 身为咖啡爱好者,只要啡好饮,夜晚饮啡都唔惊😆 就揾埋朋友一齐去食dinner 首先呢间餐厅地点方便,又可以揾,就系喺朗豪坊平台𠮶度 ,环境都几舒服~ 今次我主要想试吓佢嘅意粉,我就拣咗日本海带三文鱼意粉 三文鱼都几足料~ 海带系少少爽口,令到成个意粉食落唔会太滞同肥腻 😝 有一个中和作用,意粉口感爽弹,估唔到呢间餐厅意粉出品几好 😃至于咖啡出品都非常之好 ,今次试左佢嘅 纽西兰麦芦卡蜂蜜鲜奶咖啡😍 佢仲有得拣唔同Blend 嘅豆 fruity/ nutty/ decaf 都可以 ☺️ 我今次试左nutty 富有坚果嘅香味,又唔会苦涩🫶🏻 麦卢卡蜂蜜令到啡嘅甜度刚刚好🫶🏻 呢间餐厅喺旺角嚟讲有关真系唔算贵,连埋嘢饮夜晚食$200都唔使☺️☺️ 性价比高,推荐🫶🏻🫶🏻@maphk2021

@maphk2021