2021-01-11
朋友介绍我黎呢间小小的cafe。当日超级冻,我又未到,但店员好好咁叫我朋友入室内等我,唔好企系出面等咁冻啦。因为佢已经食过一次,所以佢介绍要试个Apple crumble pie,佢就更推荐raspberry crumble pie,因为佢嘅酸味会中和番个pie的甜味。朋友就叫多个scone食,配果酱同云呢拿忌廉。佢食左一啖叫我试试佢,佢搽左果酱同忌廉系一小块scone上,我试左一口。的确好好味呀!暖暖嘅scone加埋冻冻地嘅果酱同忌廉,好美妙嘅配合!下一味系Apple crumble 🥧个样睇落无咩特别。但的确食落上面好脆里面好软好绵但仲有啲果肉咬下。好多nuts同脆脆。但我觉得配black coffee会比较适合😂因为我叫左black sugar latte。两个都甜。但好好饮!推介呀!