2024-10-08
好耐冇堂食过 Haagen Dazs 了!今晚喺沙田新城市广场好早食完晚饭,行咗一阵街就开始觉得未够饱,想食甜品。经过见到有间 Haagen Dazs,餐牌上面个「快乐无限」几吸引!有八粒迷你雪糕,中间仲有雪糕筒同几件生果,应该可以满足到我哋个胃吧!😋.呢间Haagen Dazs 收银处同雪糕柜分开2边,我好自然行去收银处度想落单,职员有点唔耐烦地叫我去拣咗雪糕先😅呢度无牌指示顾客要先拣雪糕再付款,我觉得呢方面可以改进下。.讲返雪糕先~ 呢度有16款味道拣。我哋最后拣咗呢7只味:(本身钟意咖啡,所以咖啡味要2球😆).比利时朱古力 —好浓郁嘅朱古力味,唔会太苦.咖啡 —咖啡味够浓,唔会太甜,好味!.士多啤梨芝士饼 —有惊喜!因为佢无𠮶阵士多啤梨药水味,配埋芝士饼所以几正.呍呢嗱 —呢个我觉得偏甜.焦糖脆饼 —呢个味都几得意,焦糖再加脆脆地嘅口感,几好味.呍呢嗱焦糖朱古力蛋糕饼 及曲奇呍呢嗱 —呢2个味食落几似,都系有朱古力脆脆及呍呢嗱雪糕。不过我觉得呍呢嗱焦糖朱古力蛋糕饼更加好味,因为有埋焦糖及蛋糕饼嘅口感,味道更丰富有层次😋.中间雪糕筒及生果 —雪糕筒有2大块,都算松脆;生果就有桃、士
呢度无牌指示顾客要先拣雪糕再付款,我觉得呢方面可以改进下。
讲返雪糕先~ 呢度有16款味道拣。
我哋最后拣咗呢7只味:
(本身钟意咖啡,所以咖啡味要2球😆)
比利时朱古力 —
好浓郁嘅朱古力味,唔会太苦
咖啡 —
咖啡味够浓,唔会太甜,好味!
士多啤梨芝士饼 —
有惊喜!因为佢无𠮶阵士多啤梨药水味,配埋芝士饼所以几正
呍呢嗱 —
呢个我觉得偏甜
焦糖脆饼 —
呢个味都几得意,焦糖再加脆脆地嘅口感,几好味
呍呢嗱焦糖朱古力蛋糕饼 及
曲奇呍呢嗱 —
呢2个味食落几似,都系有朱古力脆脆及呍呢嗱雪糕。
中间雪糕筒及生果 —
雪糕筒有2大块,都算松脆;
生果就有桃、士多啤梨,上面落咗好多糖浆。我觉得啲糖浆有好奇怪嘅甜味,啲生果全部沾到糖浆变得唔好食🫣