2022-08-17
位于荃湾路德围地标转角舖位的Beans荳子咖啡在五月中结业,新接手的仍然是咖啡店!依家系荃湾新开二号店,第一店在观塘~人气Cafe「啡奴」。Coffee Slave的荃湾店以木系摆设为主,落地玻璃设计,地方唔算大,不过透光玻璃加上木系家私、水泥墙壁,感觉舒服休闲,都几啱啡瘾起入去叹杯咖啡,贯彻咖啡店主题⋯啡奴。不过当日点咗客《奶盖比利时窝夫》 ,质素就有点落差,有好大嘅进步空间,可能呢款甜品,原定五时后先至供应,但店员见我好想食,专登同厨房做一客比我,佢可能比我吓亲,所以做出嚟有啲失准啦😅提提大家!有啲小食款式喺系五点后才供应。Pasta~~~依云斯豚肉意粉Snack~~~咸蛋黄明太子酿鸡翼围炉取暖咸蛋黄多士配上杏仁、焦糖洋肠派对_意式香肠炸薯条Dessert~~~~奶盖比利时窝夫 朱古力曲奇窝夫配上瀑布式奶盖,配上焦糖脆脆奶盖提拉米苏Black Coffee~~~~~~Coffee TonicHerbal Tonic w/ Houseblend (Made in HK)House Blend Long BlackWhite Coffee~~~~~~Iced Red Bean Coff
Pasta
~~~
依云斯豚肉意粉
Snack
~~~
咸蛋黄明太子酿鸡翼
围炉取暖
咸蛋黄多士配上杏仁、焦糖
洋肠派对_意式香肠
炸薯条
Dessert
~~~~
奶盖比利时窝夫
朱古力曲奇窝夫配上瀑布式奶盖,配上焦糖脆脆
奶盖提拉米苏
Black Coffee
~~~~~~
Coffee Tonic
Herbal Tonic w/ House
blend (Made in HK)
House Blend Long Black
White Coffee