2024-01-30 746 浏览
今次行过太子,无预早咁入咗间咖啡店@bar_memento,头先受啲朋友影响,成日讲佢哋啲荔枝铁观音慕丝蛋糕有几正,所以马上叫咗份嚟试吓。食落,内心真系一阵「哇」嘅感觉🤩。𠮶啲荔枝咁清新,铁观音茶香浮到面头黎,仲有个海绵蛋糕底,口感正到不得咗👌。话晒,话少一句,咖啡店仲有个小夜晚变身嘅Bar模式,这个要mark低晚啲再嚟一转。叹吓嘅Matcha Affogato真系少见,espresso嘅个款相信大家唔陌生,但matcha版嘅就非一般。饮落浓郁嘅抹茶味完全符合我对于一杯Matcha Latte嘅幻想,虽然个雪糕小小失意,有啲冰粒,不过味道依然冇得输🍵。丝丝总括,我都帮衬咗杯Spanish Latte。绵绵嘅练奶与咖啡嘅结合,简直系香滑,每一口都流露出甘香,啱晒我呢啲钟意甜滋滋口感嘅朋友。总结嘅话,呢一转嘅食评体验,可以话系大满足又大满足,各位落太子一定要试吓呢间咖啡店,夜晚过嚟饮返杯小酒,实在系Life is good 嘅写照。🌙🍰☕️