2022-05-22
曾经有段时间差唔多每个星期二都会去电影中心睇戏,散场后去埋楼下睇电影海报,再过隔离 Kubrick 睇书,最后食埋嘢,就系一整套嘅指定动作。上星期又嚟到呢度睇戏,当然要趁机会帮衬一下间 cafe。我拣嘅午餐系香草茄蓉西兰花烤鸡意粉,配忌廉蘑菇汤同咖啡。餐汤上枱时啲忌廉落到一挞挞,影响卖相,呷一口,唔算 creamy,磨菇味浓郁但有少少酸,感觉放得耐咗啲。主菜意粉完全符合商品说明条例,香草同茄蓉落得劲重手,基本上主宰成碟意粉嘅味道,钟意呢种口味嘅食客应该食得好满意,不过大前题系你要真系食得几酸下。至于烤鸡同西兰花,由于已变成大配角,我其实冇咩印象,只记得正常水准咁啰😂。反而杯咖啡系全个午餐嘅亮点,虽然细细杯,但系非常厚身,果香味浓郁,after taste 强劲,真心正。