2016-12-08 1676 浏览
放假嘅日子就梗系要寻觅一下叹啡嘅好地方。葵青区的咖啡店少之又少。要找间好饮的就更难。试过葵兴工厦嘅咖啡店,都颇不错。今次就想试下第二间新店。所以就去了Browny~呢度也是工厦feel。门外门内两个感觉。门外冷冷的,门内就暖暖的。地方颇大,可以容纳不少客人。坐向度饮野都算颇舒服的~叫左个烟肉蕃茄生菜意大利包,俾我想像中大个。仲担心会不够饱😝面包是烘过的,外面脆脆,内里又软软。虽然饀料唔系话好多,不过配埋个酱汁,整个味道不错!烟肉又不会油腻👍🏻终于我的主角出场了。我平时只饮black coffee,但我近来爱上了一杯名叫dirty嘅咖啡,亦即刻呢度叫嘅Browny😍。佢其实系先把冻奶倒入杯,然后再倒入Espresso 。由于espresso向面,所以你第一啖饮落去系好浓嘅咖啡味。然后你一路饮嘅时候,又有冻又有暖的感觉,很过忍。总点系咖啡的味道无俾奶盖过。呢个便是我喜爱呢杯咖啡嘅原因👍🏻

地方颇大,可以容纳不少客人。坐向度饮野都算颇舒服的~