2015-05-06 2149 浏览
由于今晚收工要去second_Kill 买鞋,所以比我发掘到好好饮的咖啡同好好味既benedict..本来心情好差,因为我大头虾无留意完来second_Kill 星期一系休息,上到去摸门钉心情跌到落谷底 所以想食好好既哄自己开心,落到楼下见到成条街都好多人(好发觉自己有人潮恐惧症) 见到咁多人..边到都唔想去,就落去家乐坊地库大食瀛先发觉原来地库全层都系日本餐厅,有日式打边炉 有拉面等等..行到最尾先发觉,原来有间咖啡店...18GRAM18GRAM成日都听朋友讲咖啡好好饮,但自己从未试过,眼见餐牌上都有意粉同饭,就坐底一试佢地系自助形式,一坐底就有店员提示要出去自己点餐,食物餐牌都只有收银处先可以睇到点知一睇,花多眼乱(选择恐惧症)所以决定问问店员推介,她介绍了 Egg Benedict(唔知有冇串错字添),all day breakfast我认真见识少, 原来是流心蛋上配上黄色的芝士汁 味道酸酸地, 十分醒胃,碟内还有小小沙律菜伴旁感觉很开胃!!!咖啡我想试试手冲  Ethiopia 耶加雪夫我要求食完主菜后先上咖啡,店员很细心,留意到我用完餐后,就送上咖啡,不需要我提点就自动

上到去摸门钉心情跌到落谷底

见到咁多人..边到都唔想去,就落去家乐坊地库大食瀛
行到最尾先发觉,原来有间咖啡店...18GRAM

点知一睇,花多眼乱(选择恐惧症)

,all day breakfast
感觉很开胃!!!
咖啡我想试试手冲  Ethiopia 耶加雪夫
不需要我提点就自动有咖啡饮!!
值得一赞 !!!

手冲咖啡送了两块小曲奇饼,但食唔落了,因为太饱啦

咖啡师送上咖啡后,仲会讲解咖啡味道,仲有张卡仔可以睇(好想拎埋张卡仔走,又唔记得影相
讲返咖啡先,味道唔算太特别,感觉似饮紧茶多过咖啡,
但冻左之后味道就好不一样啦 口感丰富好多,难怪店员话冻左先好饮啦

下次要试试其他咖啡先!!!

题外话/补充资料: 值得一赞,我是个问题多多的人,店员都用心介绍餐牌上的食物, 咖啡餐牌只有英文,对于不悉咖啡的人,是一种大大学问, 女店员细心问客人喜好,再介绍食物同咖啡,大大赞赏我
2015-04-27
  • hand drip