2021-06-06
对于coffeeholic既我最钟意就系周围去试下唔同既cafe。今次黎到中环既knockbox。望住个menu种类繁多,真系好难拣,连espresso 都有得拣nutty 定 fruity。手冲咖啡另外有个menu 拣豆。可以慢慢拣,有唔明问店员,佢地都会好有耐性解答。Yellow waffle: 好可爱既咖啡豆造型粒粒waffle.自家风干台湾金钻凤梨, 做到好似花咁🌼 配有粒粒西柚酱Creme brûlée tart: 浓浓焦糖味 大爱😍(小妹为焦糖控)黎到梗系要试下手冲Panama Los Cantares Estate Geisha今次黎坐bar枱位,有得欣赏barista冲咖啡由于小妹第一次黎,barista 细心解说应要如何品尝首先先闻磨好既豆,有浓浓既蜜糖味 (好神奇😲)然后闻下小杯既咖啡再饮,入口有蜜糖香同埋带茉莉花茶,之后再饮又有d蜜桃香
黎到梗系要试下手冲
今次黎坐bar枱位,有得欣赏barista冲咖啡
由于小妹第一次黎,barista 细心解说应要如何品尝
首先先闻磨好既豆,有浓浓既蜜糖味 (好神奇😲)