2023-11-06 71 浏览
星洲炒米一上枱,阵阵咖喱香就扑鼻而黎,真系忍唔住想即刻开餐。炒米够干身,炒得干身唔油腻,味道好好,每啖都充满咖喱嘅香气。我最钟意星洲炒米嘅系佢嘅咖喱汁。咖喱汁味道浓郁,香气十足,令炒米嘅味道更加丰富。咖喱汁嘅酱汁滑溜溜,包裹住炒米嘅米粒同配料,令每粒米粒都充满咖喱嘅味道。鸡蛋:鸡蛋炒得够晒嫩滑,蛋香十足。鸡蛋嘅口感非常滑溜,蛋香味非常浓郁。粉米:炒得干身唔油腻。米粒嘅口感非常丰富,有米粒嘅香气,亦有咖喱嘅香气。虾仁:虾仁爽弹可口,鲜味十足。虾仁嘅口感非常爽弹,鲜味十足。豆芽:豆芽爽脆可口,为炒米增添清爽嘅口感。豆芽嘅口感非常爽脆,为炒米增添清爽嘅口感。洋葱:洋葱炒得够晒软熟,甜味十足。洋葱嘅口感非常软熟,甜味十足。咖喱汁:咖喱汁味道浓郁,香气十足,令炒米嘅味道更加丰富。咖喱汁嘅酱汁滑溜溜,充满咖喱嘅味道。
2023-10-30
午餐