2023-01-31 1836 浏览
今日去附近商场行街,决定食埋晚餐先走,新春期间好多餐厅冇开,见呢间小店门口有告示话会派饭俾基层,决定入内支持一下餐厅主要系卖清汤腩,潮式卤水类同咖喱类 。。咖喱崩沙腩($68)入到餐厅已经闻到好香咖喱味,所以试下。咖喱系偏向港式风味,有青椒红椒洋葱等配料炒香,微辣又够香,好惹味。崩沙腩入口软腍,呢碗大部份既崩沙腩仲连住横膈膜,牛味香浓又肥瘦适中,好食。但美中不足系有几片只系得肉…咖喱可拣配饭或面,我选择左粗面,以为系一碗干既粗面,但原来都有汤。。牛三宝($68)家人拣左配米线,有牛腩,牛筋,牛肚。我试左一片牛腩,入口油脂够香,牛味香浓,口感有层次。卤水猪大肠($32)份量合理,大肠都够肥美,不过略嫌卤水唔够香同有点咸总结:牛腩好食,环境舒适,店员有礼貌,值得一试

餐厅主要系卖清汤腩,潮式卤水类同咖喱类 。

。咖喱崩沙腩($68)

。牛三宝($68)

。卤水猪大肠($32)
份量合理,大肠都够肥美,不过略嫌卤水唔够香同有点咸

总结:牛腩好食,环境舒适,店员有礼貌,值得一试