呢头系工厂区,几乎冇好食又好坐的餐厅。好消息好消息!最近终于新开左一间。餐厅有少少工业风,有木、镜、灰同黄色做主题,好fresh 好young!事不宜迟,打开menu睇睇先。连本menu个设计都好精致、入面啲图片好靓呀。西餐的代表不得不讲呢个烧猪鞍伴苹果酱!份量好大,几个好朋友share 就最适合不过。我未见过猪肉居然可以咁soft咁多汁,完全唔洗靠其他调味料都可以好好味。师傅配的苹果酱都好创新,酸酸地、果香同肉味好match,更加带出猪的香浓。至于中式当然系点心啦,虽然只有5、6款,但款款都几有水准bo!小龙包上枱时热辣辣,皮超薄,但夹起又唔会散。咬落汤汁真系充满阵阵的龙虾味,真材实料呢。番茄牛肉窝贴都唔错,有少少唔够脆,但充满番茄味,如果可以食到粒粒番茄肉较佳。葱油饼个presentation超新颖,系圆波波黎唔系一块块。食落相当惊喜,肉碎同葱好香,加埋喺酥皮面的芝麻,好有传统葱油饼的优点、但又减少了「痴牙」同「油淋淋」的缺点。之后个all day breakfast 真系好抵食呀,仲配搭个鱼汤米线,真系够晒fusion!黑松露炒蛋好湿润,啲炒菇菇好入味。我尤其钟意个牛角包,因为好
呢头系工厂区,几乎冇好食又好坐的餐厅
。好消息好消息!
最近终于新开左一间。
个设计都好精致、入面啲图片好靓呀。
烧猪鞍扒苹果酱
龙虾汤小龙包
番茄牛肉窝贴
至于中式当然系点心啦,
金腿葱油饼
常餐
之后个
,因为好脆卜卜同好大阵牛油味,可以夹埋啲蛋一齐食。鱼汤米线汤系奶白色
架!!!好味到差啲饮晒,鲜味太鲜太突出了。汤有少少胡椒味,中和返同减低鱼汤的腥味。
banana milk shake
最后要讲下啲自制饮品,杯杯都好出色。新鲜又健康的榨汁未必好味,好似五青汁,好多人嫌青味重同苦。但tang2的蔬果汁除左有比较独特的蔬菜,山药之外,
仲将一般人唔太接受到的秋葵都整得好清新好吸引,相信系加入左蜂蜜。奶昔又系好smooth,冇出面卖紧的质咁厚重,有香蕉、菠萝同朱古力咖啡,绝对唔会太甜同适合夏天饮用。

希望迟下可以加埋素食者的餐单,咁就更加好啦。

烧猪鞍扒苹果酱
龙虾汤小龙包