2023-01-13
虽然我已经好忙,但系都要少少时间写呢个食评,因为女店员态度有问题。话说我有事务需要同个女去蓝田一转,临走时问个女食乜嘢午餐,佢揾openrice发现有这间烧味店,可以买返屋企食。我女满心期待揾到入街市,终于发现呢间铺,佢期望食鸡扒同埋鸡比。结果店员就话冇鸡扒卖,但又唔将餐牌删去。突然间话冇鸡扒卖就唯有谂住食其他啦,我发现女店员个态度好唔耐烦,(当时未有其他客人),佢态度话比我听我好似好唔知佢哋个程序,唔识得叫嘢食噉,又可能我个样唔似街坊,直情想唔做我生意噉嘅态度。结果我嗌咗个奀猪猪猪肋饭,两只髀,打包完畀我之后,几乎好似想掉畀我噉。我唔评论佢食物质素,其实都不外如是。做生意对客人态度好紧要,佢可能唔知客人系特登嚟揾佢。我之后唔会嚟。