2020-01-21 1841 浏览
曾经睇过肥波channel介绍过Glory Bakery呢只粒粒樽装曲奇新年有几日假 就趁呢个机会 买黎做其中一样假日粮食储备 所以就爬左文同买左两樽 试下佢咩料😌资料显示Glory Bakery系主打本土味道 曲奇不含泡打粉 梳打粉 起酥油 但口感仍然松脆 👀原因系因为店主起制作个阵加入左中式粘米粉 每日新鲜制作 而且不含防腐剂 所以食用日期只系得30日左右入口➿资料以外都系啪入个口先知佢味道正唔正 俾我食到就无个樽系咸蛋黄芝士味 有好丰富既咸香 味道似平时个只硬身芝士条零食 入口松化 味道浓郁 重口味既你会几岩食另一款系好立克夏威夷果仁味 食落都几多nuts 几足料 入口质感无咸蛋黄芝士味咁松化 有咬口 实在啲啲 一咬落去唔会即刻碎晒 但系唔知点解好立克味系无咩 反而食到甜甜地既奶粉味 我就麻麻地 但另一个人兄就反而觉得咸蛋黄芝士味只味食落系奇奇怪怪 钟意好立克夏威夷果仁味多啲 所以咸鱼青菜各有所好 有兴趣都系自己买黎食 一试究竟➿

咸蛋黄芝士曲奇

咸蛋黄芝士曲奇