2022-01-25
游走🚶🏻♀️太平山街见到呢间两层高,黑色外墙加上落地玻璃,感觉份外型格原来系一位本地著名设计师开嘅餐厅,入到去亦会见到好多佢嘅亲笔速绘,勾划出意大利小镇嘅风貌, 主打就系意大利菜🥰Crit Room Salad由多款品种意大利🇮🇹蕃茄,加上Mozzarella 奶酪🧀️及松子酱,新鲜爽甜。24 Months Aged Italian Ham Selection火腿味道香浓,肉质柔软,配合脆包及菠萝酱一齐更好味Carbonara香脆浓郁嘅意大利烟肉,再配上新鲜蛋黄,令意大利粉食茄落香口及滑溜😋Truffle Tagliatelle一片一片嘅黑松露,好重手🤩 面条比较幼,食落烟烟韧韧,加上黑松露及香菇嘅香味,令人难忘😍Seared Daily Fish鱼皮煎得好crispy , 鱼肉煮得刚好,唔干又嫩滑,鲜甜多汁。Grilled Skirt Steak牛扒外面烤得微焦,肉色鲜润,肉汁丰富,脂肪比例均匀,入口软滑,肉味香浓😌甜品分别有Affogato ,开心果及乳酪雪糕🍦,喜欢雪糕嘅我哋见到好惊喜😃
Crit Room Salad
火腿味道香浓,肉质柔软,配合脆包及菠萝酱一齐更好味
Carbonara
Truffle Tagliatelle