2018-04-22
星期日同女友去尖沙咀睇完表演,就当然顺便去食返餐好,要数尖沙咀揾食好地方,非厚福街莫属,今次去到街尾既H8 12 楼Y show tasty, 食下高级西餐!餐厅环境高雅,不同款式既台都有提供,人多人少食饭都ok! 我哋早嚟到,餐厅安排左一张4 人台俾我味哋两个坐!餐厅提供饮品选择比食物仲要多,食物就选择贵精不贵多,相信都是精挑细选出嚟既美食!我哋今晚叫左1 个头盘同两个主菜!1) 香煎带子配大野菇用左好大只大野菇,卖相吸引!铺左好多香草汁喺面去焗,令到只野菇好入味,而且都好juice加埋几只好有咬口,鲜甜既带子粒,作为头盘既份量刚刚好!2) 香煎纽西兰羊扒配羊奶芝士卖相吸引,羊肉嫩,肥瘦适中,羊味重,我哋order左5成熟,个汁有d似烧汁,平时食羊肉会跟薄荷汁,呢份羊肉,用烧汁反而更惹味!3) 带子香草酱意大利饭卖相仍然吸引,绿色既饭平时真系少见到,淡淡既香草味,做出嚟有少少奶油既感觉,食几口刚刚好,食太多反而觉得有点腻,加上几粒鲜甜带少少焦香唔油腻既带子,平衡返个口感,so good! 本来都食饱饱既我哋,见到餐牌有火焰雪山呢个咁经曲既甜品,价钱又平,我哋都决定烧返个雪山!浓烈既
餐厅环境高雅,不同款式既台都有提供,人多人少食饭都ok!
我哋早嚟到,餐厅安排左一张4 人台俾我味哋两个坐!
我哋今晚叫左1 个头盘同两个主菜!
1) 香煎带子配大野菇
2) 香煎纽西兰羊扒配羊奶芝士
3) 带子香草酱意大利饭
本来都食饱饱既我哋,见到餐牌有火焰雪山呢个咁经曲既甜品,价钱又平,我哋都决定烧返个雪山!浓烈既白兰地味道,加上入面冰冻既雪糕蛋糕,一冷一热令口内形成左强烈既对比!
埋单600 几蚊,我觉得以咁好既服务同环境,系非常合理!值得去帮衬下!
题外话:其实呢间餐厅真系好用心去经营,由服务到环境,到餐具上,都明显经过悉心准备,今时今日西餐厅做到咁仔细有诚意确实系难能可贵!