餐厅: Lamees
资讯:

要喺生活入面寻找旅行感🧳,不时去吓特色餐厅都系一个好好嘅方法~ 前几日去咗主打地中海菜𝑳𝒂𝒎𝒆𝒆𝒔,无论系餐厅嘅环境,特色菜式,定系播紧嘅个首西班牙文嘅「我的心里只有你没有他」,都营造咗浓厚嘅异国风情😆➿ 𝑯𝒖𝒎𝒎𝒐𝒔 𝑩 𝑳𝒂𝒎𝒃 ($120)鹰嘴豆泥造型自然地融入小碗中,形成一个兜嘅形状,老板更特别温提我地每一啖都要蘸多啲,因为份量真系几多~ 酱料质感好软滑creamy😋 羊肉粒混入咗少少果仁碎,口感丰富左👍🏼 装彼得包嘅小盆亦有加热,令包包更保温,细心!➿ 𝑶𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒄 𝑩𝒍𝒖𝒆 𝑴𝒖𝒔𝒔𝒆𝒍𝒔 500𝒈 ($235)蒜香味🧄同香草味味道平衡,加入少少柠檬🍋嘅酸味,总之就好味啊🤤😆 青口粒粒都煮得几入味,份量都多👍🏼➿ 𝑨𝒓𝒏𝒂𝒃 - 𝑹𝒂𝒃𝒃𝒊𝒕 𝑳𝒆𝒈 ($220)第一次初尝😛 觉得同鸡肉质感有啲似,脂肪含量比较低,配上薄荷蕃茄酱料🍅 几夹~ 几钟意幼长印度米嘅咬口!➿ 𝑲𝒂𝒏𝒂𝒇𝒆𝒉 ($105)都系第一次食到呢款源自中东同地中海东部嘅甜品😆 脆脆嘅酥皮形成薄饼形状,包住甜芝士🧀️ 所以会有少少拉丝嘅效果,上面就铺满开心果碎,整体唔会好甜,适合3-4个朋友一齐开心些牙😆

➿ 𝑯𝒖𝒎𝒎𝒐𝒔 𝑩 𝑳𝒂𝒎𝒃 ($120)

➿ 𝑨𝒓𝒏𝒂𝒃 - 𝑹𝒂𝒃𝒃𝒊𝒕 𝑳𝒆𝒈 ($220)

➿ 𝑲𝒂𝒏𝒂𝒇𝒆𝒉 ($105)