2018-02-13
平时都有唔少机会去到深水埗食嘢,但系就从来都唔知道有呢一间串烧小店我感觉餐厅嘅装修都几简洁,环境气氛都几适合同几个好朋友坐埋一齐倾吓计,relax下。串烧选择都算齐全,基本上想食嘅都有,甚至乎有d特别款嘅小食——流心芝士大啡菇 呢一晚我哋两个一共叫咗大概十几款串烧,整体嚟讲我地都好满意,而当中有几款我自己系特别钟意嘅芝士年糕真系做到外脆内软,年糕烧到外层薄脆,里面又热又软,虽然睇唔到有芝士馅,但系食落去的而且确系有几香嘅芝士味,大概系因为年糕同芝士二合为一了烧玉子四粒烧玉子,原来每一粒都系有层次嘅,可以咬开一层一层咁食😆加上外层有d甜甜地嘅感觉,我好钟意烧生蚝虽然唔系话好大只好肥美𠮶种生蚝,但系佢的而且确系好新鲜多汁,而且蒜蓉嘅份量都比得好充足,啱晒我胃口‼️汁烧大京葱 & 韮菜‼️大京葱同埋韮菜都非常新鲜爽口(呢两款串烧系我觉得最正嘅!!) 食到”shok shok”声,而且仲好多汁,我谂如果唔系食材本身咁新鲜,都做唔到呢个效果‼️的确有惊喜
芝士年糕
烧玉子