2019-07-01 159 浏览
屋企人生日拣咗间私隐度高静静地几舒服嘅餐厅,食佢最钟意嘅火锅。 酒店管理旗下嘅《荟贤居》,比较高档嘅火锅店, 好有私人club hourse 高级餐厅感觉。餐厅环境幽静, 人多仲可以 订vip房, 里面仲有得唱k, 开party,睇电视 。。私隐度极高。 喜欢这里嘅服务同食物质素, 很有宾至如归嘅感觉。火锅配料上至活鱼刺身,鱼生,当造海鲜也不缺。 餐牌用平板电脑( 解像度极高), 够方便清晰。先来12款精选酱料,可自由配搭, 用细细玻璃瓶装着,一字排开,够晒睇头。 每款酱料各有特色, 可以睇平板电脑有详尽介绍。 试匀晒最有特色系麻辣花椒酱👍 酱料都咁专业👍拣咗《川芎白芷鱼头汤底》, 成日用脑,补补佢都好。 药材味唔算好浓烈, 两边都系同味道冇拣双拼, 鱼头就分开咗每边一半。 汤底鲜甜冇味精,仲带有淡淡嘅胡椒味。细心地更准备咗一只好细嘅酒杯仔, 用来盛载鲜甜嘅汤底, 小小哋唔使用碗盛载。《 美国桶蚝》 size 真系大到你唔相信😯😍, 只只都同只手掌一样咁大, 好想知系边度买到。。咬落爆晒汁,好 creamy , 蚝味满到泻~ 我食咗一只相等于平时生蚝五,六只。 屋企人连食三,四只, 厉

川芎白芷鱼头汤底

美国桶蚝

咬落爆晒汁,好 creamy , 蚝味满到泻~ 我食咗一只相等于平时生蚝五,六只。 屋企人连食三,四只, 厉害! 蚝迷不要错过!
羊肚菌豚肉饺

《羊肚菌豚肉饺》 众多饺子款式坚持点这款, 皆因羊肚菌味道突出, 系馅料中嘅台柱, 魅力过人。 连带普通猪肉都提升鲜味!
竹茅甘蔗水

《 竹茅甘蔗水》 自家制作, 不添加防腐剂, 好清甜!

手打四宝丸

《手打四宝丸》, 有虾丸,墨鱼丸,猪肉丸同鲮鱼球, 每款都系人手打做 好弹牙又足料, 最出色系鲮鱼球鱼, 内有少少果皮吊味!👍

皇帝菜修整得条条差不多长度, 方便食客, 仲摆放得好靓, 十足十盆栽一样😍

服务颇周到, 店员不畤帮你撇起锅面的油份和斟饮品, 环境宁静嘅火锅店, 西餐以外另一种享受!
川芎白芷鱼头汤底
美国桶蚝