七一长假期阿仔阿女嘈住要饮泰茶、食泰茶雪糕、泰茶千层蛋糕,所以我哋一行四人专登由马鞍山去新城市广场第三期的 ChaTramue Cafe 食好嘢。 😁😁 今次系第三次黎食,我叫咗个鱼蛋肉碎汤河,汤底系鸡汤底,好鲜甜,有啲肉碎有少少通菜,加埋泰式鱼蛋,好好味。另外叫咗一个咖喱鸡包,啲咖喱好香浓,椰汁味好重,都几大个,够我哋一家四口食。 虾饼好弹牙,虾肉新鲜,炸得好香口。泰茶好饮就不在话下啦,阿仔最钟意佢个泰茶雪糕,真系好香浓、好滑口。泰茶千层蛋糕真系好高质,成廿几片,柔软可口,不失泰茶的浓香味,坦白呢到嘅泰茶千层蛋糕真系好出色,口感一食就知,好新鲜,软滑度非常高质,比起一啲名牌蛋糕店可能由中央厨房做永远好似都唔知雪藏咗几耐.。 整体我哋全家人都好钟意黎呢度食野,menu 简单,虽然不算太多,但品种吸引而质素高,加埋一都系$440,人均消费$110,不算太贵。侍应姐姐话中午有午餐及下午茶餐,我哋下次会再试。
泰式鱼蛋汤河
虾饼好弹牙,虾肉新鲜