2017-02-10
我系日本料理既爱好者 成日都要食日本野先觉得满足~ 今次我又去品尝美食 同屋企人行完街之后 就去左好受大众欢迎既「千両」食寿司 一行四人都预左大吃大喝 豪食一次~因为晚饭时间 我地等位都等左半个钟 终于入到去 ☺ 我地前前后后叫左廿几碟寿司 三文鱼系众人既至爱 屋企人有啲中意食军舰寿司 有啲中意食手卷~🍣其实我个人都几拣择 我比较中意食刺身 仲要系某几款刺身先岩食 我既至爱系带子刺身同埋油甘鱼😍我地叫左起码三碟带子同埋四碟油甘鱼刺身~ 「千両」并非浪得虚名 佢既刺身大大件好足料之余 仲好新鲜 肉质鲜美 每一啖都令人回味无穷😋我地四个人最后一千三百几蚊埋单😅 偶尔豪一次就算喇 长期咁食法 真系会荷包干硬化 揾极都唔够食 😂 服务员做野都几勤奋 经常帮我地收走啲空碟 令我地食既时候可以坐得舒服啲~
其实我个人都几拣择 我比较中意食刺身 仲要系某几款刺身先岩食 我既至爱系带子刺身同埋油甘鱼😍我地叫左起码三碟带子同埋四碟油甘鱼刺身~ 「千両」并非浪得虚名 佢既刺身大大件好足料之余 仲好新鲜 肉质鲜美 每一啖都令人回味无穷😋 我地四个人最后一千三百几蚊埋单😅 偶尔豪一次就算喇 长期咁食法 真系会荷包干硬化 揾极都唔够食 😂 服务员做野都几勤奋 经常帮我地收走啲空碟 令我地食既时候可以坐得舒服啲~