2023-06-22 54 浏览
眼见𠮶个朋友都去日本旅行,但系自己因为工作上行唔开,所以就不如食个日本菜晚饭啦,就嚟咗呢间喺愉景新城入面嘅居酒屋坐低咗之后睇到Menu好多都好想食,实在太吸引了宫崎辛面呢碗面望上去超级好味😋系用咗稻庭乌冬做面底,而汤底就有啲蛋花,有啲肉碎,同埋有啲辣椒油,因为呢个面系比较辣既,所以唔食辣嘅朋友就唔建议了,但系整体成碗面非常开胃惹味味噌甲罗烧呢度嘅甲罗烧系会配埋碗饭俾你嘅,所以其实如果唔想食太多粉面饭嘅朋友真系可以叫呢个做一个晚饭,细细碗超好味,蟹膏捞匀之后劲香,非常新鲜,再沟埋白饭一齐食,简直一流天妇罗拼盘佢有两款天妇罗拼盘,我哋就叫咗海之天妇罗,顾名思义就系海鲜会多啲,有虾,鲷鱼,带子,墨鱼同埋紫苏叶,粉浆唔会太口,入口好松脆,食得出系即叫即炸烧喜之次呢条鱼虽然唔知系咩鱼,但系肉质非常之滑,亦都啖啖肉,好浓郁嘅鱼味,用咗盐烧去烹调,所以基本上唔需要任何调味料都已经够鲜味

坐低咗之后睇到Menu好多都好想食,实在太吸引了

宫崎辛面

味噌甲罗烧