间唔中都想下偷懒,出街食饭,煮少一餐,不过都想比小朋友食得健康啲!行完淘大商场,行到攰攰地,又系时候医肚,见到栢档极品海南鸡饭,主打无激素、无抗生素去骨海南鸡,价钱都好大众化,而且佢哋平日星期六日都有一人、二人套餐选择,好丰富有主菜、饭、老火汤,仲有迷你雪米糍做甜品,下午茶时间仲有下午茶餐添!~佢哋主打海南鸡饭,当然要试试啦!我哋叫咗一人套餐、加多个卤水元蹄饭,仲有烤猪颈肉~一人套餐 $83极品海南鸡饭 配 鸡油香饭翠绿油菜冻柠茶 (冻饮+$6)一人餐包埋一碟油菜,食返啲菜够均衡!黄油鸡皮颜色睇见都想食😍,鸡皮唔会有层多余肥膏,有少少啫哩状包住鸡肉,食落嫩滑啖啖肉,连鸡胸都好滑。最紧要冇激素,食埋鸡皮都食得安心。而且份量好足有九件鸡咁多!鸡油香饭,食完唔会成个碗底都系油,有淡淡椰子香味,三色酱有甜豉油,酸辣酱和姜蓉,样样都点下黎食,特别滋味😋!卤水元蹄饭 $64卤水元蹄层皮唔会太多肥膏,可以连皮都食埋,满满胶原蛋白。元蹄肉质够腍,猪皮爽爽地有咬口唔油腻,有大量酱汁捞饭都好正!加埋三色酱一齐食消除油腻又好开胃+$8 配 皇牌栢档无味精靓汤好似返咗屋企饮啖靓汤嘅感觉,足料南瓜香甜,滋润返晒

一人套餐 $83
极品海南鸡饭 配 鸡油香饭
翠绿油菜
冻柠茶 (冻饮+$6)

一人套餐 极品海南鸡饭 配 鸡油香饭

一人餐包埋一碟油菜,食返啲菜够均衡!

卤水元蹄饭 $64

+$8 配 皇牌栢档无味精靓汤
好似返咗屋企饮啖靓汤嘅感觉,足料南瓜香甜,滋润返晒!饮完唔会口渴!冇味精!

皇牌栢档无味精靓汤

秘方卤烧猪颈肉 $75
猪颈肉真系犯晒规…..咁大份!真系估唔到咁大份,煎得好香口,有少少窿边,好入味但唔会太咸,拍得住泰国烧烤质素!私心推介!

秘方卤烧猪颈肉

总结:唔使加一,又足料大份,价钱亲民,性价比高,主要做街坊生意,可能餐厅位置不太起眼,大家未必留意到。如果钟意食海南鸡饭,又谂唔到去边度食,记得去试吓喇!响淘大嚟讲都系唔错嘅选择!👍🏻👍🏻或者买只海南鸡,今晚加𩠌!

2023-03-18
一人套餐 极品海南鸡饭 配 鸡油香饭