2021-12-06 884 浏览
年底到到都减价,今日就去左沙田新城市广场行街街💃🏼行行下见到BRICK LANE红色抢眼既伦敦街头小吃摊档就比佢吸引左我啦😍BRICK LANE将英国人气街头小食带到沙田,满足晒英国街头美食既粉丝😋😋 现场仲有厨师即刮热辣辣、半熟热溶的芝士淋喺小食上面,芝香味爆灯😆😆🎈即烤芝士烟火腿面包 $98选取天然酵母发酵的酸种面包,口感厚实有面包香😋再铺上烟火腿、车打芝士同水牛芝士,再即刮烤热既巨型半熟热溶芝士轮(拉克莱特芝士)上去,望到都觉得芝士好澎湃😈三种芝士加埋真系芝香味样样俱全😋如果唔钟意烟火腿仲可以拣焦糖洋葱🤗🤗🎈即刮烤芝士玉米片 $78净系叫面包当然唔够喉,我地仲试左惹味香脆既玉米片,除左配自家制沙沙酱,同样有即叫即制的刮烤拉克莱特芝士,厨师即场将半溶芝士刮落去粟米片上面🤗🤗芝味浓郁,热辣辣食真系大满足🥰钟意食薯条既朋友仲可以拣薯条取代玉米片😋🎈龙虾班尼迪蛋 $128食早午餐当然要食番个班尼迪蛋先似样🤣🤣龙虾起好肉,加入青瓜做成龙虾沙律🤗食落啖啖龙虾肉👍🏻👍🏻最重要系龙虾肉够爽口弹牙😋🎈黑松露蘑菇天使面 $108黑松露味够,天使面软硬程度啱啱好又挂汁👍🏻👍🏻🎈烟三文鱼凯撒沙律 $92

🎈即烤芝士烟火腿面包 $98

🎈即刮烤芝士玉米片 $78

🎈龙虾班尼迪蛋 $128

🎈黑松露蘑菇天使面 $108
黑松露味够,天使面软硬程度啱啱好又挂汁👍🏻👍🏻

🎈烟三文鱼凯撒沙律 $92
沙律份量比预期多,直情系有主菜既份量😆 烟三文鱼望落以为唔多,原来系卷埋好多👍🏻👍🏻👍🏻生菜亦都非常爽甜👍🏻

🎈玫瑰拿铁 +$10
🎈榛果拿铁 +$10