2016-09-26
收工时间7点半后去买两个包,两件蛋挞,人洗流唔多去到排队比钱,得一个姐姐系到整啲蛋挞,倒番个模出来掉走啲蛋挞(八挂谂下唔知咩原因掉晒去?可能是放太耐,需要掉晒去)。之后眼见啲顾客都唔介意等姐姐整完先,各自排队比钱,去到我比钱我说要多两个多挞,个姐姐即时入比我,我比埋钱谂住走,一拎起两袋,见啲蛋挞散晒,我唯有即既放番系到,问下姐姐:「可唔可以比张纸摄底,唔使散开」(因为我还有一程45分钟既车程,我唔想返到屋企晒到食唔到)之后姐姐已经唔好态度话:「岩岩你唔讲」(呢刻心谂下谂,我都唔知买两个蛋挞会系野摄底)我紧系唔敢用呢点答番姐姐,见姐姐都唔系好老脾,我答:「我拎起先知无,散开晒」姐姐秘答:「无呀!无野摄!」(我向前望一望,一大堆白色细卡纸,点睇都是摄蛋挞用)我都唔敢博佢,我只能答佢:「咁可唔可以俾你而家用过摄蛋挞嘅纸我摄?」之后姐姐就飞一张系枱到。我唔介意自己摄,只系我唔知原来要摄底要提早要求!?!?
流唔多
我唔介意自己摄,只系我唔知原来要摄底要提早要求!?!?