2022-09-13
一路都有帮衬开呢间车仔面,前前后后都有六七年,虽然D嘢食越嚟越贵,但因为方便所以一路都有食开。但今日真系俾个员工激到到以后都唔会再帮衬。我系去买外卖嘅,咁俾钱𠮶阵时我发现身上得返500蚊纸,咁冇办法都只可以咁俾,跟住个员工就系咁比面色我睇,咁其实我都明白佢都想收可能$100或者50蚊纸,咁同佢讲咗我身上真系冇,咁我可以做啲咩呢?跟住等外卖嘅时候,因为天气好热我问𠮶个员工可唔可以喺入边等,𠮶位员工好冇礼貌咁样话:因为我冇嘟安心出行,所以如果卫生署嘅人嚟查嘅话我要后果自负。跟住我同佢讲但系我买外卖㖞,跟住佢话因为餐厅入边呢系一定要都安心出行嘅如果我要等嘅话你应该出返去等。先唔好讲我喺其他餐厅买外卖嘅时候佢都系会比我喺餐厅入边等嘅,就算有啲地方系就真系唔俾餐厅入边等,佢都会一开始就同我讲可能外卖要喺出边等,而唔系好似呢位员工咁样嘅阴阳怪气咁讲话我要后果自负。我真系希望佢可以改善吓自己啰,又或者呢如果唔识讲嘢呢就揾第二个人嚟讲,阴阳怪气系做乜事呢请问?